Vacature

Geen categorieServicemonteur Brandmeldinstallaties – Landelijk

Introductie

Lijkt het jou een mooie uitdaging om de controle- en onderhoudswerkzaamheden aan onze brandmeldinstallaties uit te voeren? Start dan je carrière als Servicemonteur. In deze rol is het jouw uitdaging om ervoor te zorgen dat de gebouwen van onze klanten brandveilig zijn. Je bent leergierig en blijft graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de markt. Hiermee draag je bij aan onze ambitie om voorop te staan in de nieuwste technieken.

Organisatie

Waar kom je te werken als Servicemonteur?
FireX levert al meer dan 25 jaar expertise in brandveiligheid. Brandpreventie zit in ons DNA. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, geen project is ons te gek. Onze klanten weten dat. Daar worden we om gewaardeerd. Of het nu gaat om een klein project, of een groot project waarbij diverse partijen aangestuurd moeten worden, onze medewerkers zorgen voor een vlekkeloze coördinatie. Als specialist in het leveren van integrale brandbeveiligingssystemen en installaties, leveren wij op brede schaal detectiesystemen, al dan niet vergezeld van blusinstallaties.

FireX is een groeiend familiebedrijf, waar zowel de klant als medewerker centraal staat. We staan voor betrokkenheid en een werksfeer die zeer sociaal te noemen is. De zorg over het personeel is bij FireX niet aan kantoortijden gebonden en er is oprechte interesse in de medewerker als persoon. De medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal, waardoor zij worden gestimuleerd om het maximale uit zichzelf en de organisatie te halen. Samen bijdragen aan een gezamenlijk resultaat is wat bij ons past. Het stellen van hoge eisen aan de kwaliteit van het eigen werk is iets wat ons werk kenmerkt. Onze ambitie? Topspeler blijven in de brandbeveiligingsmarkt en samen blijven groeien!

Functie

Wat ga je doen als Servicemonteur?
Je werkt aan het uitvoeren van (periodieke) controles, beheerderstaken en het onderhouden van brandmeldinstallaties op verschillende projectlocaties. Je zorgt ervoor dat de onderhoudswerkzaamheden gestructureerd worden uitgevoerd, terwijl het gewenste niveau van kwaliteit en brandveiligheid wordt afgeleverd bij onze klanten. Wij richten ons op brandmeldinstallaties met diverse uiteenlopende componenten en integratie met o.a. sprinkler-, watermist- en ontruimingsalarminstallaties. Ook de projectlocaties zijn erg divers, denk aan grote datacenters, monumentale panden of ziekenhuizen waar je zorgt voor controle- en onderhoudswerkzaamheden aan de brandveiligheidsinstallaties. Maar ook scholen en winkels maken deel uit van onze projecten. Het uitvoeren van servicewerkzaamheden aan blusgasinstallaties kan ook tot je takenpakket behoren. Daarnaast steek je je handen uit je mouwen als het gaat om montage werk. Bij dit alles werk je nauw samen met je collega’s uit zowel de buiten- als binnendienst, maar ben je ook zelfstandig inzetbaar op kleinere projecten.

Tot je werkzaamheden behoren verder:

 • Het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan onze brandmeldinstallaties, maar ook de betrokkenheid bij de integratie van onder andere watermist en blusgassystemen;
 • Op een professionele wijze onze kennis overdragen aan onze klanten;
 • Zelfstandig opstellen van onderhoudsrapportages;
 • Het informeren en afstemmen van werkzaamheden met de klant en leidinggevende van het project;
 • Het signaleren, oplossen en/of rapporteren van risico’s met betrekking tot storingen aan de installaties;
 • Zorg dragen voor orde en netheid op de werkplek en het op een juiste en verantwoordelijke manier gebruiken van gereedschappen en materiaal;
 • Het kunnen lezen van een onderhoudsplan en werken volgens de norm van dit plan.

Functie-eisen

Wat vragen we van je als Servicemonteur?
Als Servicemonteur ga jij graag probleemoplossend te werk en weet jij problemen te signaleren en te komen tot een juiste oplossing. Wij zoeken iemand met een klantgerichte instelling, waarbij het belangrijk is dat je proactief meedenkt en de kwaliteit nooit uit het oog verliest. Je bent in staat om je werk efficiënt te plannen en organiseren. Zorgvuldigheid en een kritische blik zijn hierbij essentieel.

Verder vragen we:

 • MBO-2 niveau diploma elektrotechniek en/of aantoonbare werkervaring met brandbeveiligingsinstallaties;
 • Bereidheid om een keer in de vijf weken een storingsdienst te draaien;
 • VCA vol of bereid deze te halen;
 • NEN 3140 of bereid deze te halen;
 • Diploma onderhoudsdeskundige of bereid deze te halen.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • In bezit van rijbewijs B.

Aanbod

Wat bieden wij je als Servicemonteur?
Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamisch en groeiend familiebedrijf. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van FireX. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 25 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • Fietsplan
 • Eindejaar bonus
 • Opleidingsmogelijkheden en onbeperkt online opleidingen te volgen via GoodHabitz
 • Een professionele set gereedschappen
 • Vervoer wordt ter beschikking gesteld in de vorm van een comfortabele auto
 • Pensioenregeling

Na een inwerkprogramma en begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroeimogelijkheden.

Inlichtingen

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!
Voor functie-inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Marjolein Hiddink, Recruitment, via 06-21898862. Marjolein legt je graag uit wat de functie Servicemonteur inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij FireX. Voor solliciteren mail je je motivatie en cv naar: mhiddink@kuijpers.com.

FireX hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet gewenst. Profielen en cv’s die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.