Vacature

TechnischVacaturesProjectmanager – Nijmegen

Introductie

Ben jij graag verantwoordelijk voor een juiste realisatie van projecten met wisselende grootte en complexiteit? Vervolg dan je carrière in onze rol als Projectmanager. In deze functie ben jij een onmisbare schakel en zowel financieel, technisch als administratief eindverantwoordelijk voor diverse projecten binnen ons onderdeel brandmeldinstallaties. Door jouw kennis, vaardigheden en coördinatie lopen onze projecten soepel. Jouw werk maakt daarmee Nederland en soms zelfs ook het gebied over onze landgrenzen iedere dag een stukje veiliger!

Organisatie

Waar kom je te werken als Projectmanager?
FireX levert al meer dan 25 jaar expertise in brandveiligheid. Brandpreventie zit in ons DNA. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, geen project is ons te gek. Onze klanten weten dat. Daar worden we om gewaardeerd. Of het nu gaat om een klein project, of een groot project waarbij diverse partijen aangestuurd moeten worden, onze medewerkers zorgen voor een vlekkeloze coördinatie. Als specialist in het leveren van integrale brandbeveiligingssystemen en installaties, leveren wij op brede schaal detectiesystemen, al dan niet vergezeld van blusinstallaties.

FireX is een groeiend familiebedrijf, waar zowel de klant als medewerker centraal staat. We staan voor betrokkenheid en een werksfeer die zeer sociaal te noemen is. De zorg over het personeel is bij FireX niet aan kantoortijden gebonden en er is oprechte interesse in de medewerker als persoon. De medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal, waardoor zij worden gestimuleerd om het maximale uit zichzelf en de organisatie te halen. Samen bijdragen aan een gezamenlijk resultaat is wat bij ons past. Het stellen van hoge eisen aan de kwaliteit van het eigen werk is iets wat ons werk kenmerkt. Onze ambitie? Topspeler blijven in de brandbeveiligingsmarkt en samen blijven groeien!

Functie

Wat ga je doen als Projectmanager?
Je vindt het leuk om behoeftes van onze klanten te inventariseren en te analyseren. In deze functie is jouw input cruciaal in het opzetten van nieuwe of implementeren van reeds bestaande processen en procedures. De focus ligt op brandmeldinstallaties en alarm ontruim installaties. Onze projecten zijn erg uiteenlopend, zo voorzien we onder andere ziekenhuizen, kantoren en musea van diverse vormen brandbeveiligingsinstallaties. Als projectmanager ben je in staat de wensen en uitgangspunten van klanten te destilleren en te vertalen naar een haalbaar en realistisch project. Je werkt hiervoor nauw samen met je collega’s op het gebied van onder andere engineering, werkvoorbereiding en service & onderhoud. Je bewaakt de kwaliteit van lopende projecten en weet als geen ander wat ervoor nodig is om te voldoen aan geldende wet- en regelgeving en benodigde keuringen. Daarnaast ben je betrokken bij overkoepelende projecten binnen de watermist en sprinkler systemen, en blus gas installaties en blusschuim systemen. Dit betekent dat de complexiteit van projecten hierdoor enorm kan toenemen.

Tot je werkzaamheden behoren verder:

 • Zorg dragen voor de optimalisatie en het stroomlijnen van een rendabele projectaanpak, zoals een juiste coördinatie; of het nu gaat om mensen op de bouw of het juist aanleveren van projecttekeningen;
 • Operationeel leidinggeven aan het projectteam in de voorbereiding;
 • Op een coachende manier aansturen van je team en het verhogen van het kennisniveau.
 • Financiële verantwoordelijkheid voor jouw projecten en het maken van onder andere globale kostenberekeningen met betrekking tot het financieel bewaken van je projecten in relatie tot de voor het project geldende targets;
 • Samen met het projectteam ervoor zorgen dat de benodigde materialen en medewerkers op het geplande tijdstip beschikbaar zijn, zodat het project op tijd gerealiseerd wordt;
 • Initiatief nemen in onduidelijke situaties waarin anderen geen actie ondernemen en bijsturen wanneer nodig.

Functie-eisen

Wat vragen we van je als Projectmanager?
Je denkt in oplossingen in plaats van problemen. Naast dat je van nature structuur weet aan te brengen, weet jij als geen ander dat alles draait om een goede samenwerking en heldere communicatie, waarbij je jouw afspraken nakomt. Als Projectmanager neem je beslissingen en onderneem je acties die de efficiëntie en effectiviteit van de eigen (en andere) afdelingen bevorderen en die passend zijn binnen onze mensgerichte cultuur.

Verder vragen we:

 • Een hbo werk- en denkniveau en een diploma in een technische richting;
 • Aantoonbare relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Diploma Projecteringsdeskundige of bereid om deze te behalen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse in woord en geschrift;
 • Ervaring met AutoCad is een pré;
 • Bij voorkeur fulltime beschikbaarheid.

Aanbod

Wat bieden wij je als Projectmanager?
In de rol van Projectmanager bieden wij je een uitdagende functie in een dynamisch en groeiend familiebedrijf. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van FireX. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 25 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen (deels vrij op te nemen)
 • Eindejaar bonus
 • Bijzonder verlof bij verhuizen
 • Auto van de zaak
 • Pensioenregeling

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroeimogelijkheden.

Sollicitatie

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!
Voor functie-inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Onno Hofstee, Recruitment, via 06-11060335 of 0492-578600. Onno legt je graag uit wat de functie Projectmanager inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij FireX. Voor solliciteren mail je je motivatie en cv naar: ohofstee@kuijpers.nl

FireX hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet gewenst. Profielen en cv’s die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.