Vacature

VacaturesProjectmanager Fire Safety Systems – Nijmegen

Introductie

Vervul jij graag een pioniersfunctie binnen een groeiend bedrijf en weet jij wat er wordt verstaan onder ondernemerschap? Vervolg dan je carrière in onze rol als Projectmanager Fire Safety Systems. In deze functie ben jij een onmisbare schakel in de engineering, planning en uitvoering van zeer diverse projecten binnen onze nieuwe Business Unit FireSafe. Door jouw kennis, vaardigheden en coördinatie lopen onze projecten soepel. Jouw werk maakt daarmee Nederland en soms zelfs ook het gebied over onze landgrenzen iedere dag een stukje veiliger!

Organisatie

Waar kom je te werken als Projectmanager?
FireX levert al meer dan 25 jaar expertise in brandveiligheid. Brandpreventie zit in ons DNA. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, geen project is ons te gek. Onze klanten weten dat. Daar worden we om gewaardeerd. Of het nu gaat om een klein project, of een groot project waarbij diverse partijen aangestuurd moeten worden, onze medewerkers zorgen voor een vlekkeloze coördinatie. Samen met onze zusterbedrijven Fire Technology, officieel dealer voor de Benelux van het Marioff HI-FOG® watermistsysteem en FireSafe, specialist in het leveren van integrale brandbeveiligingssystemen en installaties, leveren wij op brede schaal detectiesystemen, al dan niet vergezeld van blusinstallaties.

FireX is een groeiend familiebedrijf, waar zowel de klant als medewerker centraal staat. We staan voor betrokkenheid en een werksfeer die zeer sociaal te noemen is. De zorg over het personeel is bij FireX niet aan kantoortijden gebonden en er is oprechte interesse in de medewerker als persoon. De medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal, waardoor zij worden gestimuleerd om het maximale uit zichzelf en de organisatie te halen. Samen bijdragen aan een gezamenlijk resultaat is wat bij ons past. Door onze platte organisatiestructuur kunnen we snel schakelen en maximaal inspelen op de wensen van onze klanten. Het stellen van hoge eisen aan de kwaliteit van het eigen werk is iets wat ons werk kenmerkt. Onze ambitie? Topspeler blijven in de brandbeveiligingsmarkt en samen blijven groeien!

Functie

Wat ga je doen als Projectmanager?
In deze nieuwe functie weet je als geen ander onze nieuwe Business Unit verder op te bouwen en te laten groeien. Jouw input is cruciaal in het opzetten van nieuwe of implementeren van reeds bestaande processen en procedures. Je vindt het leuk om behoeftes te inventariseren en te analyseren. De focus van de Projectmanager Fire Safety Systems ligt op blusgasinstallaties en blusschuimsystemen. Je werkt daarbij samen met de Project Coördinatoren van deze Business Unit en neemt de al bestaande werkwijzen mee bij de verdere inrichting van jouw functie. Onze projecten zijn erg uiteenlopend, zo voorzien we onder andere ziekenhuizen, kantoren en musea van diverse vormen brandbeveiligingsinstallaties. Jij zal je met name bezighouden binnen met projecten ter beveiliging van serverruimtes en industriële applicaties en het professionaliseren van deze Business Unit.

Tot je werkzaamheden behoren verder:

 • Zorg dragen voor de optimalisatie en het stroomlijnen van een rendabele projectaanpak, zoals een juiste coördinatie; of het nu gaat om mensen op de bouw of het juist aanleveren van projecttekeningen.
 • Operationeel leidinggeven aan het projectteam in de voorbereiding.
 • Op een coachende manier aansturen van je team en het verhogen van het kennisniveau.
 • Financiële verantwoordelijkheid voor jouw projecten en het maken van onder andere globale kostenberekeningen met betrekking tot het financieel bewaken van je projecten in relatie tot de voor het project geldende targets.
 • Samen met het projectteam ervoor zorgen dat de benodigde materialen en medewerkers op het geplande tijdstip beschikbaar zijn, zodat het project op tijd gerealiseerd wordt.
 • Initiatief nemen in onduidelijke situaties waarin anderen geen actie ondernemen en bijsturen wanneer nodig.
 • Zowel financieel, technisch als administratief eindverantwoordelijk voor jouw projecten.

Functie-eisen

Wat vragen we van je als Projectmanager?
Je vindt het leuk om te pionieren en denkt in oplossingen in plaats van problemen. De nadruk ligt in deze functie op organisatietalent en vastberadenheid. Naast dat je van nature structuur weet aan te brengen, weet jij als geen ander dat alles draait om een goede samenwerking en heldere communicatie, waarbij je jouw afspraken nakomt. Als Projectmanager neem je beslissingen en onderneem je acties die de efficiëntie en effectiviteit van de eigen (en andere) afdelingen bevorderen en die passend zijn binnen onze mensgerichte cultuur.

Verder vragen we:

 • Een hbo werk- en denkniveau en een diploma in een technische richting.
 • Aantoonbare relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Goede kennis van VBB-systemen en de processen eromheen.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Ervaring met AutoCad is een pré.
 • In bezit van rijbewijs B.
 • Bij voorkeur fulltime beschikbaarheid.

Aanbod

Wat bieden wij je als Projectmanager?
In de rol van Projectmanager bieden wij je een uitdagende functie in een dynamisch en groeiend familiebedrijf. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van FireX. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 25 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen (deels vrij op te nemen)
 • Eindejaarsbonus
 • Bijzonder verlof bij verhuizen
 • Auto van de zaak
 • Pensioenregeling

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroeimogelijkheden.

Inlichtingen

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!
Voor functie-inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Sabine van Marrewijk, recruiter, via 06-24849783. Sabine legt je graag uit wat de functie Projectmanager inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij FireX. Voor solliciteren mail je je motivatie en cv naar: s.vanmarrewijk@firex.nl.

FireX hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet gewenst. Profielen en cv’s die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.