Over ons

Over FireX

FireX levert al meer dan 25 jaar expertise in brandveiligheid. Brandpreventie zit in ons DNA. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, geen project is ons te gek.

Onze klanten weten dat. Daar worden we om gewaardeerd. Of het nu gaat om een klein project, of een groot project waarbij diverse partijen aangestuurd moeten worden, onze medewerkers zorgen voor een vlekkeloze coördinatie. Wij ontzorgen. Wij plegen nazorg. We zijn betrokken. Ook belangrijk: wij zijn als één van de eerste branddetetectiebedrijven in Nederland door KIWA NCP volgens de regeling BMI 2011 gecertificeerd.

Onze werkzaamheden bestaan uit het adviseren, meedenken, plannen en stroomlijnen van projecten. Elk werk heeft een eigen aanpak nodig, waarbij expertise vereist is. Zo is een brandbeveiligingssysteem in een serverruimte niet te vergelijken met die in een fabriekshal. Wij weten de weg en leveren wij op brede schaal detectiesystemen, al dan niet vergezeld van blusinstallaties.

FireX is al jaren officieel dealer voor de Benelux van het Marioff HI-FOG® watermistsysteem voor landbased systemen; voor diverse toepassingen VdS alsmede FM goedgekeurd. Tevens behoren tot dit dealerschap maritieme toepassingen.

Marioff heeft zich ontwikkeld tot ’s werelds toonaangevende leverancier van watermistsystemen voor brandbestrijding op zee en op land. Het HI-FOG® Watermist Brandbestrijdingssysteem is geïnstalleerd op vrijwel elk groot cruiseschip ter wereld. Op land beschermt HI-FOG® vele gebouwen zoals tunnels, stations, hotels, energiecentrales, cultureel erfgoed en monumenten, datacentra en ziekenhuizen.

Met het hoofdkantoor in Vantaa, Finland, beschikt Marioff over een ervaren team van brandbestrijdingsexperts, werktuigbouwkundigen, elektriciteit en hydraulica engineers. Deze kerngroep ondersteunt een mondiaal netwerk van dochtermaatschappijen en agenten met installatie- en inbedrijfstellingdiensten en biedt een gedegen back-up voor serviceverzoeken en onderhoud. HI-FOG® is dé brandbestrijdingstechnologie met een breed scala aan toepassingen, ondersteund door een toegewijd team dat volledig is gericht op 100% klanttevredenheid.

FireX is specialist in het leveren van integrale brandbeveiligingssystemen en installaties. Het specialisme wordt versterkt door de samenwerking met specialisten op het gebied van het moderniseren en wet- en regelgevingconform maken van branddetectie- en brandbestrijdingssystemen.

Wij leveren projectmatig brandveiligheidsconcepten en systemen van fabrikanten zoals Advanced, Apollo, Honeywell, Kidde, Marioff, OneSeven, Schrack en Siemens aan installatiebedrijven en andere relaties.

Doordat alle kennis en techniek onder één dak aanwezig is wordt de bedrijfscontinuïteit van de klant gewaarborgd. Met een zeer brede expertise, een enthousiaste aanpak, open houding en een uitgebreide service, wordt er voor gezorgd dat de bedrijfsveiligheid van de eindgebruiker wordt vergroot.

Onze kernwaarden

Kernwaarden zijn de dingen waar een organisatie in gelooft, wat belangrijk voor ze is en waar ze voor staan. Ze vormen het kader voor onze identiteit en geven aan wie we zijn en hoe we door anderen herkend willen worden. Wij, van FireX B.V., willen een dynamische organisatie zijn, die steeds een aantal stappen vooruit denkt. Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal. Juist de kennis en ervaring van onze medewerkers willen wij optimaal benutten. Wij stimuleren onze medewerkers elke dag opnieuw om het maximale uit zichzelf en onze organisatie te halen.

Onze kernwaarden:

Kwaliteitsgericht: hoge eisen stellen aan de kwaliteit van het eigen werk. Taken zorgvuldig, betrouwbaar en aandachtig uitvoeren om fouten te voorkomen, met continue oog voor verbetering en innovatie.

Samenwerken: bijdragen aan een gezamenlijk resultaat. Samenwerking zoeken en anderen ondersteunen. Tonen van betrokkenheid met het gezamenlijk doel en daar naar handelen. Informatie en kennis met anderen delen.

Door middel van deze kernwaarden willen wij topspeler blijven in de brandbeveiligingsmarkt en samen blijven groeien!

https://werkenaanbrandveiligheid.nl/wp-content/uploads/2018/11/Logo-leerbedrijf-2.jpg

Erkend Leerbedrijf - SBB

Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Zowel FireX B.V. als Fire Technology B.V. zijn allebei een officieel erkend leerbedrijf. Wij bieden graag stages en leerbanen van goede kwaliteit aan, zodat studenten hun praktische vaardigheden kunnen ontwikkelen en opgeleid kunnen worden tot echte vakmensen.

Ben je op zoek naar een leerbaan of stage? Kijk dan bij onze vacatures of stuur een mail naar werken@firex.nl ter attentie van Janneke van Gelder.

Een kleine greep uit onze projecten

Benieuwd naar wat wij doen? Bekijk ons werk hieronder
Foto Fokker FireX

Brandveiligheid Fokker Aerostructures B.V.

Fokker Technologies is een vooraanstaande toeleverancier van de wereldwijde luchtvaartindustrie, het bedrijf is een specialist in lichtgewicht vliegtuigonderdelen, zoals staarten, vleugeldelen en romppanelen.

FireX heeft momenteel 70% van alle gebouwen bij Fokker Aerostructures in Papendrecht voorzien van een FireX brandmeld-ontruimingsinstallatie. De overige installaties worden in de loop van de jaren nog vervangen.

Veiligheid is een speerpunt bij Fokker, de installaties zijn uitgebreider dan de wettelijke norm vereist, bijna alle gebouwen zijn voorzien van volledige bewaking. Daar de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd dient te blijven worden de installaties jaarlijks onderhouden.

https://werkenaanbrandveiligheid.nl/wp-content/uploads/2018/10/Foto-maxima.png

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie wil de best mogelijke zorg bieden aan kinderen met kanker en hun gezin, met als doel: de hoogst mogelijke kans op genezing en zo min mogelijk bijwerkingen tijdens en na de behandeling.

Door de bundeling van zorg, onderzoek, onderwijs en opleiding in één nationaal centrum, verbeteren de overlevings- en genezingskansen van kinderen en wordt de kwaliteit van (over)leven bevorderd.

De HI-FOG® watermistinstallatie wordt gevoed door een MSPU7+1 pompunit. De beveiligingsomvang bedraagt 40690 m2 verspreid over 6 verdiepingen. Hiermee wordt alle kostbare apparatuur tegen brand beveiligd.

Afbeelding: MMEK

Werken aan Brandveiligheid

Brandveiligheid Zorgcentrum de Haven Bunschoten

Stichting Zorg- en Wooncentrum De Haven is een AWBZ-instelling in de gemeente Bunschoten.
Brandveiligheid in zorgcentra verdient veel aandacht, kennis en expertise. Personeel en bewoners dienen in geval van brand op veilige wijze het pand te kunnen verlaten.

FireX heeft voor het zorgcentrum de brandveiligheid vergroot voor de zorgkamers, restaurant en gezamenlijke ruimtes.
Het zorgcentrum is volledig beveiligd met hand- en automatische detectie. De (verzamel)meldingen zijn direct en duidelijk zichtbaar op het brandweerpaneel. Het is een gecertificeerde installatie welke FireX ook certificeert conform de regeling brandmeldinstallaties.

Omdat brandveiligheid in een zorgcentrum extra aandacht vergt in verband met de bewoners, is samen met het zorgcentrum afgesproken dat er in geval van signalering een extra alarmering plaatsvindt. Signalering (ontruiming) naar de BHV-ers geschiedt middels stille alarmering via Dect telefoons.