Verhalen van enkele medewerkers

https://werkenaanbrandveiligheid.nl/wp-content/uploads/2019/01/Maikel.jpg

Maikel Kerstens

Service Engineer

Toen me werd gevraagd om iets te vertellen over mijn werk als Service Engineer bij Fire Technology, was het eerste dat me te binnen schoot: waar zal ik beginnen? Mijn naam is Maikel Kerstens en ik werk inmiddels drie en een half jaar voor Fire Technology. Laat ik daarom beginnen met te vertellen hoe ik bij ons bedrijf terecht ben gekomen.

In mijn carrière voor Fire Technology was ik elektromonteur. Op mijn 18e begon ik in de elektrobranche (ik ben nu 29) en na verloop van tijd merkte ik dat ik toch iets miste in mijn werk. Toen het bedrijf waar ik voor werkte failliet ging en ik tijdelijk elders als elektromonteur aan de slag ging, wist ik dat het moment was gekomen om een drastische stap te zetten: ik ging op zoek naar werk dat beter bij mij als persoon past. De vacature waarin Fire Technology vroeg om een Service Engineer sprak me enorm aan. Het is nogal wat om van branche te wisselen, maar een meeloopdag bij Fire Technology voelde aan als een warm bad. Ik voelde me ondersteund, werd goed opgenomen in de groep en het werk was zeer afwisselend. De onderlinge klik was goed, er stond niets meer in de weg om de overstap te maken.

Nu, drie en een half jaar later, kan ik met de hand op mijn hart zeggen dat ik een prima keuze heb gemaakt. Als Service Engineer pleeg ik onderhoud aan de systemen die geleverd zijn door Fire Technology en draai ik op gezette tijden een 24-uurs storingsdienst. Geen dag is hetzelfde en ik heb ontdekt dat het werken met mensen ongelooflijk veel plezier brengt. Men omschrijft mijn karakter regelmatig als “zeer sociaal”, dat is de hoofdreden waarom ik zo graag bij de klant over de vloer kom. Daarnaast voelt het werken met de collega’s van FireX, Fire Technology en FireSafe alsof je met familie op pad bent. We ondersteunen elkaar onderling, er is ruimte voor humor en geen vraag is te veel. De variatie in mijn werk blijft boeien, erg belangrijk, aangezien ik geen routinemens ben. Of het nu gaat om onderhoud plegen, een storing oplossen waar dan ook in het land of op de zaak in Nijmegen reparaties en revisies verrichten aan apparatuur, het werk is elke keer anders.

Werken bij Fire Technology heeft me de ogen doen openen over hoe het ook kan zijn in de relatie werkgever-werknemer. De ondersteuning die we als werknemers vanuit de organisatie krijgen is ongekend. Een voorbeeld: toen ik eens ’s avonds achter de aardappelen werd weg gebeld, om ergens een storing op te lossen aan de andere kant van het land, werd er zonder dat ik er om vroeg een hotel voor me geregeld in de buurt van de klus. “Dan hoef je na het werk niet dat hele eind terug te rijden”, klonk het aan de telefoon. Dat maakt dat je zelfverzekerd op pad gaat en je jezelf gewaardeerd voelt. Bij Fire Technology krijgen we weliswaar grote verantwoordelijkheden toegekend, daar staat echter absolute vrijheid in werken tegenover. Er wordt van me verwacht dat ik de klus klaar op de beste manier, ik ben op dat moment een ambassadeur voor ons bedrijf. Als ik het nodig vind om daarvoor zaken te regelen, dan hoef ik daar niet eerst voor naar de zaak te bellen. Het vertrouwen dat ons geschonken wordt, maakt dat we graag een stap harder lopen. Vertrouwen komt van twee kanten tenslotte.

Mijn baan betekent meer voor me dan alleen maar werk. Het is geen 9 tot 5 job en dat zou ik ook niet willen. Wat ik belangrijk vind naast de diversiteit in het werk, zijn de doorgroeimogelijkheden bij Fire Technology. Uit ervaring weet ik dat ik de eventuele ambities die ik heb, niet elders hoef te gaan invullen. In overleg zijn er altijd mogelijkheden tot omscholing en bijscholing, om nieuwe werkgebieden te gaan verkennen binnen de organisatie. Het contact met de collega’s is naast vriendschappelijk ook nog eens zeer leerzaam. In een groepsapp houden we elkaar op de hoogte van de oplossingen die we treffen om problemen te lijf te gaan en stellen we elkaar vragen als we er niet meteen uitkomen. Een echte “denktank” dus, waar altijd het juiste antwoord uit komt rollen!

Kortom, ik word gelukkig van mijn werk en hoop nog heel lang op dezelfde, fijne manier mijn diensten aan de klanten te kunnen verlenen.

https://werkenaanbrandveiligheid.nl/wp-content/uploads/2018/11/Tamara-1024x724.jpg

Tamara Strinic

Secretaresse

Wie weleens naar FireX, FireSafe of Fire Technology heeft gebeld, heeft grote kans mij gesproken te hebben. Mijn naam is Tamara Strinic en ik vorm samen met mijn collega de zogenaamde ‘eerste lijn’. Het aannemen van telefoon behoort weliswaar tot mijn werkzaamheden, mijn takenpakket is echter breder geworden in de loop der jaren.
Als secretaresse ben ik gewend om als een soort ‘vliegende keep’ ingezet te worden. Inmiddels doe ik mijn werk voor de drie bedrijven al 13 jaar en ik weet als geen ander hoe het landschap kan veranderen binnen de werkomgeving. Neem van me aan dat als je ergens al 13 jaar met plezier werkt, dat alleen maar kan als je meeveert en meebuigt met de dynamische koers van het bedrijf. Stilstand betekent achteruitgang, maar dat is van toepassing op iedereen. Toen ik op mijn 22e binnenkwam, had ons bedrijf een bescheiden formaat, in vergelijking met waar we nu staan. Dat betekent niet automatisch dat ik toen minder te doen had; integendeel. Er was minder personeel, maar de complexiteit van taken was hetzelfde. Met andere woorden: veel verschillende werkzaamheden door elkaar heen uitvoeren, met minder mensen. De hectiek die dat met zich meebracht, kon ik aan omdat de sfeer top was en ik in staat bleek om flexibiliteit aan de dag te leggen.

Diezelfde goede sfeer is er vandaag de dag nog. En flexibiliteit? Ik mag graag geloven dat ik nog even flexibel ben als toen. Kijk maar naar mijn takenpakket nu: offertes nakijken en versturen, receptiewerk verrichten, gasten ontvangen, orders verwerken, fungeren als aanspreekpunt voor Benelux klanten die interesse hebben in producten van Marioff… Het grote verschil met 13 jaar geleden is dat door de enorme groei van FireX, Fire Technology en FireSafe alles veel gestructureerder gebeurt, ook ik heb een duidelijk focus op wat ik doe. Vandaag de dag werken we hier meer gericht op de verschillende afdelingen, in plaats van in de breedte.

Na 13 jaar werken hier vind ik het nog steeds spannend als er door veranderingen binnen de organisatie een nieuw geschud pak kaarten op tafel komt. Er worden dan taken opnieuw toegekend en dat betekent toch vaak verandering. Zolang je maar inziet dat verandering nodig is om verder te komen, groei je mee met het bedrijf. Bereidwilligheid om te leren en niet bang zijn om alles aan te pakken wat er op je pad komt zijn daarbij belangrijk. Op die manier kunnen we ook de volgende 13 jaar met een frisse blik tegemoetzien.

En tot slot: in de waan van de dag vergeet ik nog weleens dat ik voor een bijzonder drietal bedrijven werk. Wanneer ik echter op een verjaardag of ander feest weer mag uitleggen wat onze bedrijven nou allemaal doen, dan zie ik de wenkbrauwen omhooggaan. Dan weet ik weer dat ik geen alledaagse baan heb. Door de enorme groei zitten de juiste mensen op de juiste plaats bij ons, dat geeft rust. Dat neemt niet weg dat ik best van mijn plekje af zou willen gaan, om binnen het bedrijf door te groeien naar de functie van verkoop assistent. De ambitie is er, nu alleen nog zien waar te maken!

Manuska de Vries

Design Engineer

Drie jaar geleden stond ik, na het afronden van mijn studie Bouwkunde, bij FireX voor de deur. Klaar voor mijn sollicitatie voor de functie van engineer. Het was thuiskomen vanaf het eerste moment, mede doordat degene die mij ontving Monique Lamers was. Stiekem juichte ik: “Nog een vrouw in een van oorsprong echte mannenwereld!” Het gesprek verliep goed, niet veel later mocht ik me officieel “Engineer bij FireX B.V./Fire Technology B.V.” noemen. Mijn dagelijks werk bestaat uit het maken van technische werktekeningen, in de softwarepakketten AutoCAD en Revit. Voor hydraulische berekeningen gebruik ik het programma AutoSprink. In AutoCAD werk ik in 2D, Revit wordt gebruikt voor 3D tekenen, waarbij ik constateer dat de meeste klanten hun materiaal in Revit aanleveren, via de aannemer of onze projectleiders.

Na drie jaar FireX/Fire Technology kan ik wel zeggen dat ik mijn draai gevonden heb. De ruimte die ik krijg om mijn werk te doen is erg fijn, de sfeer is top en heb fijne collega’s waarmee ik samen mag werken. Jean Paul en Monique staan ook altijd open voor suggesties, ideeën en stimuleren groei. Wat het werk ook leuk maakt, is dat ieder project anders is en individueel bekeken moet worden.

Af en toe sta ik weleens stil bij het werk, dan realiseer ik me dat ik onderdeel ben van iets groters, namelijk het veiliger maken van woon- en werkomgevingen. Een goede brandmeld- en brandblusinstallatie kan het verschil maken tussen leven of dood. Uiteraard doe ik mijn werk zo goed mogelijk, maar dat is wel een extra drive. Ik werk hier met plezier en weet dat er doorgroeimogelijkheden zijn. Als ambitie heb ik om over vijf jaar misschien wel projectleider te zijn, dat lijkt me fantastisch. Maar: dan wel met het tekenwerk erbij, want daar ligt toch wel mijn hart. Projectleider met AutoCAD, Revit en AutoSprink op haar PC dus!

https://werkenaanbrandveiligheid.nl/wp-content/uploads/2018/10/Manuska-1.jpg
https://werkenaanbrandveiligheid.nl/wp-content/uploads/2018/08/FireX5.png

Dennis van Cleef

Hoofd magazijn en inkoper

Toen ik 11 jaar geleden afscheid nam van mijn werk als professioneel brandweerman en de wereld van de brandpreventie betrad bij FireX, had ik niet kunnen vermoeden dat we met het bedrijf in een stroomversnelling zouden terechtkomen en groeiden tot de organisatie die het vandaag de dag is.

Er is veel gebeurd en de technologische ontwikkelingen volgden (en volgen) elkaar op de voet. Er wordt me weleens gevraagd om mijn functie te omschrijven. Dan zeg ik meestal: “Ik ben de duizendpoot van de drie bedrijven”, een uitspraak die intern dan ook bijval vindt. “Vraag het maar aan Dennis”, wordt er vaak geantwoord als iemand vragen heeft over onze diensten en producten.

Toen ik de brandbestrijding verruilde voor brandpreventie deed ik dat omdat ik me realiseerde dat brand voorkomen altijd beter is dan brand blussen; ik zie het als een stuk maatschappelijke verantwoordelijkheid. Mijn werk bij FireX, Fire Technology en FireSafe begon ik als monteur van branddetectiesystemen, later werd dat monteur watermistinstallaties. Inmiddels bestaat mijn baan uit drie takken van sport: ik ben hoofd magazijn, inkoper en ik geef demonstraties van onze watermistinstallaties.

Wat betreft mijn positie binnen FireX, Fire Technology en FireSafe, zie ik mezelf als een soort brug tussen de drie ondernemingen. Ik hoop dan ook dat men “het blijft vragen aan Dennis”, ik geniet van mijn werk en ben van plan dat nog lang te doen.

Dennis van Cleef

Hoofd magazijn en inkoper

Toen ik 11 jaar geleden afscheid nam van mijn werk als professioneel brandweerman en de wereld van de brandpreventie betrad bij FireX, had ik niet kunnen vermoeden dat we met het bedrijf in een stroomversnelling zouden terechtkomen en groeiden tot de organisatie die het vandaag de dag is.

Er is veel gebeurd en de technologische ontwikkelingen volgden (en volgen) elkaar op de voet. Er wordt me weleens gevraagd om mijn functie te omschrijven. Dan zeg ik meestal: “Ik ben de duizendpoot van de drie bedrijven”, een uitspraak die intern dan ook bijval vindt. “Vraag het maar aan Dennis”, wordt er vaak geantwoord als iemand vragen heeft over onze diensten en producten.

Toen ik de brandbestrijding verruilde voor brandpreventie deed ik dat omdat ik me realiseerde dat brand voorkomen altijd beter is dan brand blussen; ik zie het als een stuk maatschappelijke verantwoordelijkheid. Mijn werk bij FireX, Fire Technology en FireSafe begon ik als monteur van branddetectiesystemen, later werd dat monteur watermistinstallaties. Inmiddels bestaat mijn baan uit drie takken van sport: ik ben hoofd magazijn, inkoper en ik geef demonstraties van onze watermistinstallaties.

Wat betreft mijn positie binnen FireX, Fire Technology en FireSafe, zie ik mezelf als een soort brug tussen de drie ondernemingen. Ik hoop dan ook dat men “het blijft vragen aan Dennis”, ik geniet van mijn werk en ben van plan dat nog lang te doen.

https://werkenaanbrandveiligheid.nl/wp-content/uploads/2018/08/FireX5.png

Arie Malipaard

Lead Maintenance Engineer

Toen ik 10 jaar geleden in dienst trad bij FireX B.V., had ik niet kunnen vermoeden dat ik zoveel liefde voor het vak zou ontwikkelen.

In 2008 startte ik als assistent-projectleider. Mijn werk bestond uit het ondersteunen van de projectleiders, ik werd de schakel tussen de binnen- en buitendienst. Je kon me zowel op kantoor vinden, als onderweg. Een prettig en afwisselend werk. In de loop van het werk begon ik een interesse te ontwikkelen voor watermisttechnologie. Met mijn liefde voor techniek wilde ik graag alles weten over deze blusmethode. In mijn functie als “in bedrijf steller” liep ik mee met de installateur van watermistinstallaties. In 2010 werd mij gevraagd om me voor 100% te storten op watermist.

Op dit moment werk ik nog steeds met watermisttechniek. Zowel op papier als in het veld draag ik mijn kennis over, met als doel service en onderhoud naar een hoger plan te tillen. Met 10 jaar op de teller binnen onze organisatie prijs ik mezelf een gelukkig mens: ik ga elke dag met plezier naar het werk. Je houdt dat alleen vol als de organisatie en de mensen waarmee je werkt goed zijn. We zijn gezegend met een open overlegstructuur, waarbinnen alles bespreekbaar is. Het wederzijds respect binnen het bedrijf maakt dat je je thuis voelt.

Het mooie aan het verhaal? Je raakt nooit uitgeleerd. Wat nog mooier is? Mijn werkgever geeft me alle ruimte om mezelf nog verder te ontplooien, om oplossingen te vinden voor nieuwe problemen die actueel worden. Dat boeit en bindt mij. U zult het zeer zeker nog 12 jaar met me moeten stellen!

https://werkenaanbrandveiligheid.nl/wp-content/uploads/2018/08/FireX4.png