Willy Vos

https://werkenaanbrandveiligheid.nl/wp-content/uploads/2020/09/willy-768x977.jpg

Engineer

“Een oude rot in het vak met passie voor brandveiligheid”

Dit keer heb ik de eer om te mogen vertellen over mijn werk bij FireX. Mijn naam is Willy Vos, 63 jaar en het oudste personeelslid bij FireX. En niet alleen het oudste personeelslid, ook nog eens het langst in dienst. Ik werkte al voor “de club” toen de naam FireX nog bedacht moest worden. Een oudgediende dus, die het al zolang volhoudt omdat mijn hart ligt bij brandveiligheid in het algemeen en dit mooie bedrijf in het bijzonder.

FireX is mijn familie geworden, mijn tweede thuis. De plek waar ik inmiddels mijn halve leven heb doorgebracht en tevens het bedrijf waar ik hoop mijn pensioen te gaan bereiken. Tot mijn 67e mag ik nog genieten van de samenwerking met gewaardeerde collega’s en evenzo gewaardeerde klanten. Om de 14 dagen heb ik, gezien mijn leeftijd, een dagje vrij en als ik stop, heb ik 50 jaar werken “op de teller”. Ik vermoed dat ik tegen die tijd wel toe ben aan een beetje rust.

Op mijn visitekaartje prijkt de functie “engineer”. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het uitvoeren van frequente controles op systemen bij de klant en het plegen van onderhoud. Op mijn leeftijd is dat ideaal werk, ik zie mezelf ook niet snel meer in een druk montageproces werken. Dat laat ik graag aan de jongere garde over binnen ons bedrijf, die daar sneller en bedrevener in zijn. Mijn werkzaamheden voer ik uit voor onze drie bedrijven, maar het meest ben ik voor FireX op pad. Je mag me zien als een echte praktijkman, een oude rot in het vak met passie voor brandveiligheid. Toen ik hier begon, leefden we nog in een analoge wereld, er kwam ouderwetse elektrotechniek en een boel papierwerk kijken bij de uitvoering. Vandaag gebeurt het meeste digitaal en kunnen onze mensen heel veel doen via internet. Een enorm verschil natuurlijk, desondanks ben ik een echte, wandelende encyclopedie. Die digitaliseringsslag is denk ik wel de allergrootste verandering in werken geweest, als we 1993 vergelijken met 2020.

Mijn band met FireX is enorm en door mijn staat van dienst ben ik een soort boegbeeld geworden binnen de organisatie. FireX is een organisatie waar ik graag een pas harder voor loop, in de wetenschap dat ik ook kan terugvallen op mijn collega’s. Dat geldt in het algemeen voor de relatie met alle collega’s, maar in het bijzonder voor mijn relatie met Jean-Paul en Monique. We zijn samen met het bedrijf meegegroeid en hebben alles voor elkaar over. De sterke band die ik met ons bedrijf heb zie je terug in de klantrelatie. Vanaf dag 1 ben ik kind aan huis bij onze vaste klanten en dat merk je aan het persoonlijke contact dat ik met hen heb. Er wordt veel besproken tijdens een bakje koffie en niet alleen werk gerelateerde zaken.

Een van de mooiste dingen voor mij is het vertrouwen dat ik geniet. Dat kwam onlangs tot uitdrukking tijdens de verkiezing voor de PVT, de personeelsvertegenwoordiging. Mijn collega’s kozen mij als personeelsvertegenwoordiger voor de monteurs, ik ben vanaf nu hun stem in de PVT-vergaderingen, die drie keer per jaar gehouden worden. Daar ben ik ongelooflijk trots op en ik zal mijn beste beentje voor zetten. De sfeer in het bedrijf is goed en ik weet zeker dat wanneer ik straks daadwerkelijk met pensioen ben, ik het bedrijf en mijn collega’s ga missen. Misschien begin ik binnenkort wel met het alvast inplannen van koffiebezoekjes, want FireX en de collega’s loslaten? Dat is onmogelijk.

Met vriendelijke groet,

Willy Vos
Engineer