Wesley Megens

https://werkenaanbrandveiligheid.nl/wp-content/uploads/2020/11/Wesley-768x1004.jpg

Service Technician

“Brandveiligheid is een beetje een familiedingetje geworden bij ons”

Hoe ik bij FireX ben gekomen? Door mooie verhalen over dit bedrijf. Mijn naam is Wesley Megens en ik ben Service Technician bij de divisie Watermist van FireX.

Zo’n vijf en een half jaar geleden werd mijn interesse gewekt door mijn kameraad Jos Kobussen, die hier al werkte. Jos kwam altijd met zulke goede verhalen over zijn werk en zei regelmatig: “Kom dan gewoon solliciteren joh!”. Toevallig werkt de zwager van Jos hier ook en via hem zag ik op Facebook een vacature voorbijkomen, voor tweede monteur. Dat kan geen toeval zijn, dacht ik… dus de stoute schoenen maar aangetrokken. Aangezien ik automonteur was, besloot ik eerst even te bellen met het bedrijf om recht op de man af te vragen of solliciteren met mijn achtergrond wel zin had. Ze wilden inderdaad mijn cv graag ontvangen. Die moest ik speciaal voor de gelegenheid maken, ik had er geen!

Tot mijn eigen verbazing werd ik na het indienen van mijn cv uitgenodigd voor een gesprek. Mijn technische achtergrond sprak aan en al snel mocht ik meelopen met twee andere medewerkers. Ook kreeg ik diverse interne opleidingen en uiteindelijk resulteerde dat in een wederzijdse, positieve klik. Ik moet toegeven dat het voor mij een hele grote stap was om de omslag te maken naar brandbeveiliging, maar als je technisch bent en je hebt de wil om te leren, dan kom je er wel. Het is heel bijzonder om nu kennis te hebben van zo’n specialistische tak van sport en de branche is echt bijzonder leuk.

Regelmatig sta ik even stil bij mijn werk en dan realiseer ik me dat ik een belangrijke bijdrage lever aan veiligheid. Mensen doen er wel eens laconiek over en beseffen gewoonweg niet hoe belangrijk brandveiligheid is, tot er iets ergs gebeurt dat hen raakt. Als werknemer in de brandbeveiliging doe je alles voor brandveiligheid, maar je hoopt dat het nooit nodig is. Nu, na vijf en een half jaar, heb ik mijn hart verpand aan FireX en ik treed dan ook graag als een soort ambassadeur op. Ook mijn vrouw draagt FireX een warm hart toe: Samen hebben we nog twee andere techneuten uit de autobranche overgehaald om ook bij FireX te gaan werken.

De sfeer binnen het bedrijf is goed, de collega’s zijn leuk, aardig en meedenkend. FireX is een familiebedrijf door en voor familie. Er vinden leuke activiteiten plaats op de zaak en mijn oudste zoon (ik heb een zoon van 18 en twee dochters van 17 en 11) heeft hier ook al gewerkt, van februari tot en met augustus, als tussenbaan. Brandveiligheid is een beetje een familiedingetje geworden bij ons. Zelf geniet ik enorm van mijn werk en ik zie mijzelf dit werk dan ook voor langere tijd doen, in de buitendienst. Ik weet echter dat als ik ooit zou willen doorgroeien, er volop kansen zijn. Dat is een mooi vooruitzicht toch?

Met vriendelijke groet,

Wesley Megens