Manuska de Vries

https://werkenaanbrandveiligheid.nl/wp-content/uploads/2018/10/manuska-768x1118.jpg

Design Engineer

Drie jaar geleden stond ik, na het afronden van mijn studie Bouwkunde, bij FireX voor de deur. Klaar voor mijn sollicitatie voor de functie van engineer. Het was thuiskomen vanaf het eerste moment, mede doordat degene die mij ontving Monique Lamers was. Stiekem juichte ik: “Nog een vrouw in een van oorsprong echte mannenwereld!” Het gesprek verliep goed, niet veel later mocht ik me officieel “Engineer bij FireX B.V./Fire Technology B.V.” noemen. Mijn dagelijks werk bestaat uit het maken van technische werktekeningen, in de softwarepakketten AutoCAD en Revit. Voor hydraulische berekeningen gebruik ik het programma AutoSprink. In AutoCAD werk ik in 2D, Revit wordt gebruikt voor 3D tekenen, waarbij ik constateer dat de meeste klanten hun materiaal in Revit aanleveren, via de aannemer of onze projectleiders.

Na drie jaar FireX/Fire Technology kan ik wel zeggen dat ik mijn draai gevonden heb. De ruimte die ik krijg om mijn werk te doen is erg fijn, de sfeer is top en heb fijne collega’s waarmee ik samen mag werken. Jean Paul en Monique staan ook altijd open voor suggesties, ideeën en stimuleren groei. Wat het werk ook leuk maakt, is dat ieder project anders is en individueel bekeken moet worden.

Af en toe sta ik weleens stil bij het werk, dan realiseer ik me dat ik onderdeel ben van iets groters, namelijk het veiliger maken van woon- en werkomgevingen. Een goede brandmeld- en brandblusinstallatie kan het verschil maken tussen leven of dood. Uiteraard doe ik mijn werk zo goed mogelijk, maar dat is wel een extra drive. Ik werk hier met plezier en weet dat er doorgroeimogelijkheden zijn. Als ambitie heb ik om over vijf jaar misschien wel projectleider te zijn, dat lijkt me fantastisch. Maar: dan wel met het tekenwerk erbij, want daar ligt toch wel mijn hart. Projectleider met AutoCAD, Revit en AutoSprink op haar PC dus!