Ivo Kleijn

https://werkenaanbrandveiligheid.nl/wp-content/uploads/2020/11/PHOTO-2020-10-28-09-59-14.jpg

Projectmanager Fire Safety Systems

“Ik ga voor onderlinge samenwerking”

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Ivo Klein, 44 jaar en werkzaam bij FireX, divisie Watermist. Ik ben Projectmanager Fire Safety Systems/Design Engineer. In 2012 kwam ik bij ons bedrijf binnen als engineer met een ervaring in brandbeveiliging die teruggrijpt naar 2005, in de rol van engineer en werkvoorbereider.

Dankzij de doorgroeimogelijkheden die FireX biedt, ben ik van engineer/werkvoorbereider naar Projectmanager Fire Safety Systems doorgegroeid . Werken met mensen vind ik het leukste en in mijn huidige werk leg ik de verbinding tussen de opdrachtgever, de uitvoering en ons bedrijf. Je kunt dat zien als een soort brug tussen alle samenwerkende partijen. Ik ga dan ook altijd voor de onderlinge samenwerking. Wel draag ik daarbij de verantwoordelijkheid voor het eindproduct.

Bij projecten kom ik al in de opdrachtfase in beeld. Ik stuur de engineers aan en zorg dat het tekenwerk voor een project wordt opgestart. Daarna volgt het goedkeuringstraject bij het inspectiebureau, ook dat begeleid ik samen met de engineers. Is de tekening goedgekeurd dan starten we met de uitvoering van het ontworpen systeem. De uitvoering wordt door mij gecoördineerd, ik houd de planning strak in de gaten. Waar nodig stuur ik samen met de site coördinator bij en verder zorg ik voor een goede voortgang van alle facetten binnen het project. Onder andere hoort een stuk budgetbewaking bij mijn taken. Wanneer het project is afgerond begeleid ik de eindoplevering van het project  in het bijzijn van de klant en de inspecteur van het aangewezen inspectiebureau.

Het mooie aan mijn werk is de combinatie van kantoorwerk en buiten werken, met natuurlijk als speerpunt het goede en gezellige contact met alle collega’s. Het werk is zeer afwisselend en soms zitten er juweeltjes van projecten tussen. Zo geniet ik momenteel enorm van onze werkzaamheden bij Paleis ’t Loo waar we zorgen voor brandveiligheid. Een ander project dat echt bijzonder was, was het A2 Fletcher Hotel mijn eerste project bij FireX divisie watermist, een iconisch gebouw. Het hotel is gebouwd als ronde toren en binnen is ook alles rond. Een bijzondere architectuur dus, die vraagt om speciale aandacht als het gaat om het aanbrengen van leidingen. Zeker geen klus die gewoon “recht toe, recht aan was”.

Gaan werken voor FireX is een hele goede beslissing geweest, 8 jaar geleden. Wat ik hier aantrof is een familiebedrijf met een warme en hartelijke sfeer. De band onder de collega’s is zeer goed en er is een mooie klik tussen de binnen- en buitendienst. Er is zorg en aandacht voor elkaar, waar vind je dat nog? Werken bij FireX betekent ook dat je regelmatig kansen krijgt om door te groeien. Daar zit geen druk op, je pakt die kans alleen als je het zelf wilt en je er geschikt voor bent. Zo ben ik zelf van engineer doorgegroeid naar Projectmanager en daar geniet ik elke dag van.

Met vriendelijke groet,

Ivo Kleijn