Danny Putman

https://werkenaanbrandveiligheid.nl/wp-content/uploads/2019/06/danny.jpg

Site Coördinator

Graag stel ik me even voor aan u: mijn naam is Danny Putman, 39 jaar. Mijn functie bij FireX is “site coördinator”. Een prachtig en afwisselend beroep, waarbij ik vooral “in het veld” te vinden ben. Mijn werkzaamheden bestaan uit het begeleiden en aansturen van monteurs en engineers. Dat doe ik op de bouwplaats, daar ben ik tevens “de oren en ogen” van de projectleider. Als er tijd over is monteer ik zelf graag mee; ik ben namelijk een man van de praktijk.

Na 20 jaar als elektricien gewerkt te hebben, vond ik dat het tijd was voor verandering van horizon. Het bedrijf waar ik werkte voordat ik bij FireX terecht kwam ging reorganiseren, voor mij een mooie aanleiding om mijn bakens te verzetten. Zo hield ik met een half oog allerhande vacatures in de gaten. Mijn vrouw is goed bevriend met de vrouw van een medewerker bij FireX. Op het schoolplein hadden de dames al eens gepraat over de carrièremogelijkheden die er waren bij FireX. Toen tijdens een visite van deze vriendin en haar man nog eens ter sprake kwam welke mooie kansen er lagen bij FireX, was het zaadje geplant en is langzaam het idee gaan rijpen om actie te ondernemen. Een open sollicitatie aan Monique Lamers volgde en weldra beleefde ik mijn eerste twee proefdagen! Dat heeft mijn ogen toen geopend, alles verliep zo goed en soepel, dat ik niet hoefde te twijfelen over het accepteren van de functie. Ook FireX stak niet onder stoelen of banken dat men mij graag wilde inlijven bij het team.

Zo werk ik alweer drie en een half jaar voor FireX. Begonnen als monteur en vorig jaar oktober doorgegroeid naar mijn huidige functie. Het mooie aan werken voor ons bedrijf is dat dergelijke stappen omhoog “gewoon gebeuren”, op een hele natuurlijke manier. Geen ingrijpende interne sollicitatieprocedures, maar gewoon een heldere aanpassing van mijn functieprofiel, op basis van mijn kwaliteiten en ambities. Daarin laat FireX goed blijken hoe betrokken men is bij het personeel en hoeveel moeite men doet om het eigen personeel goed te leren kennen. Het aantrekkelijke van mijn werk is vooral de afwisseling en het feit dat ik mezelf elke dag middenin de actie bevind. Ik ben een echte veldwerker en als ik niet op de bouw zelf aanwezig ben, dan kun je me met mijn tablet vinden in de bouwkeet, waar ik contact onderhoud met ons kantoor. Je zou kunnen zeggen dat ik op deze manier de brug vorm tussen het kantoor en de mensen op locatie.

Een van de kenmerkende dingen voor FireX is dat er op papier een hiërarchie bestaat, maar in de praktijk een “open deuren beleid” gevoerd wordt. Er zijn geen drempels om bij elkaar op kantoor naar binnen te stappen en je bent altijd welkom bij de directie voor een goed stuk overleg. Er wordt echt geluisterd naar je, problemen worden samen opgelost en goede ideeën die je neerlegt, worden ter harte genomen. Dat maakt dat je je als werknemer gewaardeerd voelt. Die extra aandacht merk je al op het moment dat je begint bij dit bedrijf. Natuurlijk bracht ik vanuit de elektrobranche de nodige basiskennis omtrent installeren mee, maar je wordt pas een echte brandveiligheidsspecialist door mee te lopen in de praktijk. Ik ben daarin goed begeleid en heb me snel alle kennis in de praktijk eigen kunnen maken. Zijn er opleidingen nodig om verder te komen in je werk, of omdat opdrachtgevers bepaalde certificaten eisen, dan worden deze zonder slag of stoot geregeld voor ons. Zo heb ik mijn VCA basiscertificaat kunnen uitbreiden naar een volledig VCA certificaat en ben ik (omdat een opdrachtgever dat vroeg) gecertificeerd om met een hoogwerker te mogen werken.

Mijn functie is geen traditionele 9 tot 5 baan. We vertrekken altijd erg vroeg, zeker wanneer het werk aan de andere kant van het land is (dit gebeurt nogal eens) en we gaan door na kantoortijd waar nodig, bijvoorbeeld om een leidingensysteem af te persen. Thuis weet men dat. Mijn dochters van 11 en 13 jaar oud zijn trots op het werk wat ik doe en beseffen op hun jonge leeftijd al dat dit geen normale baan is. De saamhorigheid als collega’s onderling is erg groot. We helpen elkaar waar we kunnen en helpen elkaars vraagstukken en problemen op te lossen. Soms rijden we naar elkaar toe om elkaar de helpende hand te bieden, want unaniem is ons motto “Je moet het samen maken!”

Geen dag is hetzelfde en ik geniet van mijn werk. Mijn ambities? Gewoon doorgaan en me laten verrassen door eventuele nieuwe carrière uitdagingen binnen ons bedrijf. Die komen vanzelf.

Met brandveilige groet,

Danny Putman