Vacature

Geen categorieMonteur Brandveiligheidsinstallaties – Landelijk

Heb jij twee rechterhanden en wil jij jezelf graag verder ontwikkelen in de wereld van brandmeldinstallaties? Wil jij lekker onderweg zijn en bij klanten op verschillende locaties werken en daarbij een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid van veel mensen? Dan is de vacature Monteur Brandmeldinstallaties echt iets voor jou!

Jouw uitdaging als Monteur Brandmeldinstallaties
Als monteur Brandmeldinstallaties ben jij verantwoordelijk voor het kwalitatief installeren van brandmeldinstallaties bij onze (nieuwe) klanten. Vanuit huis stap jij ’s ochtens vroeg in je eigen werk bus vol gereedschap op weg naar de projectlocatie. Met een werkomschrijving, die je ontvangt van onze binnendienstmedewerkers, weet jij precies wat je te wachten staat op de locatie van onze klant. Je monteert aan de hand van instructies en tekeningen de bekabeling en de brandmeldinstallaties. Problemen die je tegenkomt los je direct op locatie op en eventuele wijzigingen houd je netjes bij in je werkmap. Daarnaast houd je je administratie bij, zoals je urenregistratie en veiligheidsdocumenten. Als monteur ben je een belangrijke schakel tussen de binnendienst en de klant en je zorgt er dan ook voor dat je op locatie dit contact goed onderhoud.

Onze projecten verschillen van 1 dag werk tot aan een paar maanden en ook de projectlocaties waar je komt te werken zijn super divers: van basisscholen en kleinere winkels zoals de Albert Heijn tot aan grote datacenters, monumentale panden of ziekenhuizen. Ook de installaties die je monteert die variëren. We richten ons op brandmeldinstallaties met diverse uiteenlopende componenten en integratie met o.a. sprinkler-, watermist- en ontruimingsalarminstallaties. Je komt te werken in een hecht team van monteurs. Je werkt veel samen met je collega’s op projectlocaties door heel Nederland, maar ook werk je regelmatig zelfstandig.

We gaan altijd voor de beste oplossing, wat zijn jouw kwaliteiten?
De monteur die wij zoeken heeft een klantgerichte instelling, denkt proactief mee en verliest nooit de kwaliteit van de installatie uit het oog. Je bent een echte aanpakker en wilt graag nieuwe dingen leren. Daarnaast ga jij altijd veiligheidsbewust aan het werk, ben je een echte teamplayer en deins jij niet terug voor een uitdaging.

Verder vragen we:

 • minimaal een vmbo-diploma in de richting van techniek;
 • bij voorkeur werkervaring binnen de elektrotechnische installaties maar ook kandidaten zonder deze ervaring nodigen wij van harte uit om te solliciteren;
 • VCA vol of bereid om deze te halen;
 • NEN 3140 of bereid deze te halen;
 • certificaat Installatiedeskundige brandmeldinstallaties of bereid deze te halen;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • in het bezit van rijbewijs B.

Wat bieden we je als Monteur Brandmeldinstallaties?
Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamisch en groeiend familiebedrijf. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van FireX. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 25 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • Opleidingsmogelijkheden en onbeperkt onlineopleidingen te volgen via GoodHabitz
 • Een professionele set gereedschappen
 • Vervoer wordt ter beschikking gesteld in de vorm van een comfortabele bedrijfsbus
 • Pensioenregeling

Na een inwerkprogramma en begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroeimogelijkheden.

Waar kom je te werken als Monteur Brandmeldinstallaties?
FireX levert al meer dan 25 jaar expertise in brandveiligheid. Brandpreventie zit in ons DNA. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, geen project is ons te gek. Onze klanten weten dat. Daar worden we om gewaardeerd. Of het nu gaat om een klein project, of een groot project waarbij diverse partijen aangestuurd moeten worden, onze medewerkers zorgen voor een vlekkeloze coördinatie. Als specialist in het leveren van integrale brandbeveiligingssystemen en installaties, leveren wij op brede schaal detectiesystemen, al dan niet vergezeld van blusinstallaties.

FireX is sinds 2021 onderdeel van Kuijpers. Kuijpers is een professionele technisch dienstverlener met ruim 1300 medewerkers met vestigingen op vijftien locaties. We ontwerpen, bouwen en onderhouden technische installaties in gebouwen en industrie en dragen daarmee bij aan een gezonde werk-, leer- en leefomgeving. We zijn een familiebedrijf, actief sinds 1921.

Wil je kennis maken of wil je meer weten, je bent van harte welkom!
Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Willemijn Meewis, recruiter, via 06-18299682 of stuur direct je sollicitatie naar werken@firex.nl.

FireX hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en een identiteitsbewijs te zien krijgen.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.