Vacature

VacaturesLead Design Engineer – Nijmegen

Introductie

Ligt jouw passie in het ontwerpen en tekenen van installaties binnen de brandveiligheid en wil jij dit graag combineren met de aansturing van een Engineering team? Start dan in onze nieuwe functie als Lead Design Engineer! Jij weet als geen ander hoe je de ontwikkeling van onze afdeling naar een hoger niveau kunt tillen. Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van een team en tevens technisch inhoudelijk betrokken bij diverse en uiteenlopende projecten op het gebied van brandveiligheid. Jij: een baan met vrijheid, ondernemerschap en verantwoordelijkheid; Wij: een gemotiveerd en ontwikkeld Engineering team.

Organisatie

Waar kom je te werken als Lead Design Engineer?
FireX levert al meer dan 25 jaar expertise in brandveiligheid. Brandpreventie zit in ons DNA. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, geen project is ons te gek. Onze klanten weten dat. Daar worden we om gewaardeerd. Of het nu gaat om een klein project, of een groot project waarbij diverse partijen aangestuurd moeten worden, onze medewerkers zorgen voor een vlekkeloze coördinatie. Samen met onze zusterbedrijven Fire Technology, officieel dealer voor de Benelux van het Marioff HI-FOG® watermistsysteem en FireSafe, specialist in het leveren van integrale brandbeveiligingssystemen en installaties, leveren wij op brede schaal detectiesystemen, al dan niet vergezeld van blusinstallaties.

FireX is een groeiend familiebedrijf, waar zowel de klant als medewerker centraal staat. We staan voor betrokkenheid en een werksfeer die zeer sociaal te noemen is. De zorg over het personeel is bij FireX niet aan kantoortijden gebonden en er is oprechte interesse in de medewerker als persoon. De medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal, waardoor zij worden gestimuleerd om het maximale uit zichzelf en de organisatie te halen. Samen bijdragen aan een gezamenlijk resultaat is wat bij ons past. Door onze platte organisatiestructuur kunnen we snel schakelen en maximaal inspelen op de wensen van onze klanten. Het stellen van hoge eisen aan de kwaliteit van het eigen werk is iets wat ons werk kenmerkt. Onze ambitie? Topspeler blijven in de brandbeveiligingsmarkt en samen blijven groeien!

Functie

Wat ga je doen als Lead Design Engineer
Als Lead Design Engineer ben jij verantwoordelijk voor de output en kwaliteit van het werk van de engineeringsafdeling, bestaande uit 5 tot 8 personen. Het team is betrokken bij de meest uiteenlopende projecten door heel Nederland. Zo voorzien we onder andere ziekenhuizen, kantoren en winkels van diverse vormen brandbeveiligingsinstallaties. Ook datacenters, monumentale panden en musea maken deel uit van ons specialisme. Je bent erop gebrand de interne afdelingsdoelstellingen te halen. Om dit te kunnen bereiken deel je jouw kennis en expertise met de medewerkers uit het team en weet je ze te motiveren en het beste in ze naar boven te halen. Je houdt je bezig met hele diverse installaties, waaronder hogedruk watermistinstallaties, brandmeldinstallaties maar ook de voorbereidingen voor blusgas- en blusschuimsystemen zijn specialismen van jouw afdeling. Als Lead Design Engineer ben jij een belangrijke schakel tussen onder andere de commerciële afdeling, werkvoorbereiding en de Project Managers. Mede door jouw kennis, vaardigheden en coördinatie lopen onze projecten soepel.

Tot je werkzaamheden behoren verder:

 • Bewaken en continu verbeteren van de processen rondom engineering in alle stadia van een project;
 • Verantwoordelijk voor standaardisatie van processen in procedures en middelen;
 • Verantwoordelijk voor de planning van onze Engineers;
 • Het coachen en adviseren in mens en middelen;
 • Zorg dragen dat de engineeringswerkzaamheden worden uitgevoerd binnen de tijdsplanning, terwijl het gewenste niveau van kwaliteit gehandhaafd blijft;
 • Ontwikkelingen en trends in onze branche volgen en hierop in spelen (denk aan certificering eisen, software ontwikkelingen en verbeteringen in het algemeen).
 • Indien nodig bied je (technische) ondersteuning bij de uitvoering van projecten;
 • Het voeren van gesprekken t.a.v. beoordeling en ontwikkel/verbetertrajecten van medewerkers;
 • Het implementeren van branche ontwikkelingen.
 • Het definitieve ontwerp voor uitvoering presenteren aan de Project Managers.

Functie-eisen

Wat vragen wij van je als Lead Design Engineer?
Je bent een echte people manager, die in staat is om je collega’s binnen, maar ook tussen afdelingen te verbinden. Je werkt graag samen met collega’s en kijkt verder dan alleen je eigen afdeling. Je bent niet bang voor tegenslagen en bent positief ingesteld. Verder heb jij technisch inzicht en laat je je niet weerhouden om noodzakelijk acties te initiëren of te realiseren.

Verder vragen we:

 • Een afgeronde hbo-opleiding in een technische richting zoals Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar;
 • Ruime ervaring als Project Engineer of Lead Engineer binnen de brandveiligheid;
 • Bereidheid tot het volgen van vakgerichte opleidingen;
 • Uitstekende kennis van AutoCad en Revit;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Duits is een pré;
 • Dat je woonachtig bent in de omgeving van Nijmegen.

Aanbod

Wat bieden wij je als Lead Design Engineer?
In de rol van Lead Design Engineer bieden wij je een uitdagende functie in een dynamisch en groeiend familiebedrijf. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van FireX. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 25 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen (vrij op te nemen)
 • Fietsplan
 • Eindejaarsbonus
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Reiskostenvergoeding
 • Pensioenregeling

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroeimogelijkheden.

Inlichtingen

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!
Voor functie-inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Sabine van Marrewijk, recruiter, via 06-24849783. Sabine legt je graag uit wat de functie Lead Design Engineer inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij FireX. Voor solliciteren mail je je motivatie en cv naar: s.vanmarrewijk@firex.nl.

FireX hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet gewenst. Profielen en cv’s die ongevraagd door bureaus worden toegezonden, zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.